Ocsmány lesz az európai választási kampány

2018. szeptember 21. 12:35

Bálint Botond
Pesti Srácok

A „mi” liberálisaink tulajdonképpen nem a mi liberálisaink. Ezek nem árulnak el bennünket, mi látjuk rosszul. Ezek sose voltak velünk.

„A liberálisok egyetlen kampánystratégiát ismernek. A gyalázkodást. Megszoktuk. A kérdés az, hogy az európai választók tisztánlátását is úgy el tudják-e homályosítani mint a magyarokét például a 2002-es és a 2006-os választásokon. Habár, ha az SZDSZ sorsát, valamint az azóta csak vegetálgató magyarországi liberális pártok állapotát nézzük, akkor szívünket melengető sorsot jósolhatunk az európai liberálisoknak is.

Érdekes egyébként, hogy valami miatt, ami mögött nyilván nincs készpénzmozgás (haha), a nyugati liberálisok annyira azért nem gyűlölik a saját országukat, legalábbis a helyi alapítású és központú multinacionális cégeket, hogy ne olyan politikát folytassanak, ami nekik kedvez. Arra csak a mi liberálisaink képesek, de tényleg csak a magyarországi liberálisok, hogy nem csak politikailag, hanem gazdaságilag is ártsanak a saját kormányuknak, a saját országuknak. Az EU liberálisai egész pályás letámadást folytatnak Magyarország ellen, nem csak a migrációs válsággal kapcsolatos kormányzati és lakossági álláspont miatt, hanem mert az Orbán-kormányok az ország gazdasági önrendelkezési képességét a közép-európai átlagra tudták visszaállítani, ami sokaknak nagyon fáj. Például a külföldről finanszírozott liberálisainknak, akik azért kapják a fizetésüket, hogy az ország gazdasági függőségét fenntartsák. Ebben nem voltak sikeresek, de remélik, hogy össze tudnak hozni egy jó kis életszínvonal csökkenést az EU-s pénzek elvonásával. És akkor talán újra abba a helyzetbe kerülhetnek, hogy az összes közművet eladhatják, garantált nyereséggel, a nyugati liberális pártok valamelyik lelkes támogatójának.

A »mi« liberálisaink tulajdonképpen nem a mi liberálisaink. Ezek nem árulnak el bennünket, mi látjuk rosszul. Ezek sose voltak velünk. Minden tulajdon jó, csak a magyar tulajdon nem. Minden stratégiai ágazat legyen külföldi tulajdonban, az ország legyen »kiéheztetve« ha nem azok a nagytulajdonosok a gazdaságban, akik tetszenek Heller Ágnesnek mondjuk. Ne legyenek illúzióink, gazdaságilag akarnak megzsarolni, legyőzni minket, minden akciójuk mögött legalább annyira állnak gazdasági érdekek, mint politikaiak”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135966