Liberális példaképből szélsőséges felforgató

2018. szeptember 20. 09:41

Szabó Gergő
Pesti Srácok

Európa az európaiaké, a menekülteknek idővel haza kell térniük – ezt merészelte mondani a balliberális nyugati gondolkodók által egy ideje már nem feltétel nélkül ajnározott Dalai láma.

 „Annyira az elevenükbe vágott az üzenet, hogy idegengyűlölőnek, nacionalistának, sőt szélsőjobboldalinak is nevezték több helyen. Érdemes megnézni, hogy milyen nyilatkozatai voltak korábban a buddhista vezetőnek és vajon miért ennyire veszélyes a tiszta, őszinte beszéd ma Nyugat-Európában.

Ha csak józan paraszti ésszel gondolunk bele ebbe az üzenetbe, akkor vajon mi kivetnivalót találhatunk benne? Miért ördögtől való a saját kultúránkat és identitásunkat vállalni, a saját hazánkban? Külön fájdalmas, hogy ezt nem egy európai ember mondja ki tisztán és érthetően, hanem a buddhista vezető. A Dalai lámának nem ez az első húzása a féktelen migrációt támogatók nagy bánatára. Két évvel ezelőtt interjút adott a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, melyben nyíltankijelentette, hogy túl sok a menekült Európában és ez nem vezet jóra a jövőben, valamint köntörfalazás nélkül elmondta, hogy Németország nem válhat arab országgá, ahogy Európa sem. Nem fogadták kitörő örömmel a politikai korrektséget felrúgó, őszinte gondolatokat nyíltan vállaló vallási vezető nyilatkozatát, aki egyébként egyetlen mondatával sem hintett gyűlöletet, csak a realitást mutatta meg az európaiaknak és a világnak az öreg kontinensen egyre kevésbé használt tükörben. Ráadásul a vallási vezető 1959 óta ugyancsak menekültként él. Neki is el kellett hagynia a hazáját, így igazán látnia és éreznie kell, mit jelent az, ha fel kell adnia azt a helyet, ahonnan származik. Ő valódi menekült, nem pedig a gazdasági jólétért és kalandokért vándorbotot fogó bevándorló. Szégyen, hogy nem egy felelős európai vezető mondja ki ezeket a szavakat a saját kontinense érdekében, hanem egy békés, szeretetről tanító buddhista vezető a világ másik feléből.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135892

Ajánljuk még a témában