Liberális diktatúra

2018. szeptember 20. 06:56
Kis Ferenc
Magyar Idők

Nyugaton a liberalizmus élharcosai bolsevik módra, évtizedek óta erőltetik rá a társadalmakra a saját értékrendjüket.

„Holott a demokrácia nem ideológia kérdése, mi, az egykori kommunista blokk népei tudjuk leginkább, hogy hiába nevezik népinek, ha egy törpe kisebbség erőlteti rá az akaratát a többségre, abból nem lesz demokrácia. Az diktatúra. Nyugaton a liberalizmus élharcosai bolsevik módra, évtizedek óta erőltetik rá a társadalmakra a saját értékrendjüket, ha kell cenzúrát alkalmazva, egzisztenciális nyomást gyakorolva, megbélyegezve azt, aki másként gondolkodik.

Finomabbak az eszközök, de a lényeg és a végeredmény ugyanaz. Ha valaki ezt túlzó párhuzamnak ítélné, elég, ha csak felidézi, hogy a német Bundestag nagy többséggel elfogadta az azonos neműek házasságkötését.

A demokrácia klasszikus értelemben a nép, azaz a többség uralmát jelenti. Például azt, hogy a társadalom többsége által elfogadott normáknak és értékeknek kell meghatározniuk az élet minden területét, így az együttélés szabályait is. Magyarországon az emberek döntő többségének akaratán alapuló kormányzás zajlik, míg a minket elítélők éppen egy liberális diktatúrát építenek Brüsszelben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135880

Ajánljuk még a témában