Ujhelyi István kokárdája

2018. szeptember 20. 08:20

Bayer Zsolt
Magyar Idők

Ujhelyi és elvtársai cselekedete egy hosszú sor folytatása, nem afféle váratlan és előzmény nélküli, mintegy öntudatlan, hirtelen felindulásból elkövetett hazaárulás.

„Ujhelyi István Magyarországon tartózkodó szocialista, kezében kokárdával beszélt arról, hogy miért szavazott Magyarország elítélésére egy velejéig hazug és ostoba és aljas »jelentés« alapján, amelyet egy velejéig romlott, becstelen, hazug és aljas nő készített, amúgy Ujhelyi elvtársainak és egyéb baloldali-liberális ügynökök útmutatásainak alapján.

Az elemi felháborodás arra is alkalmat ad, hogy visszatekintve a múltba megállapíthassuk: Ujhelyi és elvtársai cselekedete egy hosszú sor folytatása, nem afféle váratlan és előzmény nélküli, mintegy öntudatlan, hirtelen felindulásból elkövetett hazaárulás.

Talán a szimbolikus térben is értelmezhető, ha száz évet megyünk vissza az időben. Száz évvel ezelőtt szállták meg a szerb csapatok Baranyát. Miután a Tanácsköztársaság névvel illetett patkánylázadás véget ért, annak főbűnösei és társutas gazemberei tömegével menekültek a Nemzeti Hadsereg elől a szerb fennhatóság alatt lévő Pécsre, amelynek polgármestere Károlyi egykori hadügyminisztere, a részegen »nem akarok többé katonát látni« kijelentést tevő Linder Béla volt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135889

Ajánljuk még a témában