Hosszú cikk Orbán Viktorról

2018. szeptember 19. 16:46

Orbán, a maga immár bő harminc éves politikusi rutinjával pontosan lőtte be a balhé megfelelő szintjét?

„Három kérdés:

Az egyik, hogy lehet-e a Sargentini-jelentés kapcsán Macront és Merkelt egyszerre betámadó Orbán Viktort úgy interpretálni, hogy felborult valamilyen egyensúly, amely eddig megvolt a nagyravágyó és a két lábbal a földön álló Orbán Viktor között? Létezik, hogy győzött a hübrisz, és elkövetkezett az, amiről egy csomó “baloldali értelmiségi” oly régen ír, és mostmár Orbán Viktor fullba nyomja majd a kretént?

Vagy inkább arról van szó, hogy Orbán dehogyis akarta fullba nyomni a kretént, egyszerűen a játszmázása valami olyan jelenséget okozott, mint amikor én egy végigstresszelt nap után lefekszem, majd egy negyedóra múlva felkelek, hogy megöljem azt az egy idegesítően zümmögő szúnyogot, amely egyébként egy nyugodt nap után egész éjjel zavartalanul csíphetne? Más szavakkal: létezik, hogy Orbán ezt egyszerűen elkottázta és alábecsülte Macron eltökéltéségét és nem tudja mennyire veszélyes egy hozzá egyébként sokban hasonlító, ám fiatalabb és éhesebb, plusz a világ egyik legerősebb országát vezető politikusnak az útjába állni?

Vagy Orbán, a maga immár bő harminc éves politikusi rutinjával pontosan lőtte be a balhé megfelelő szintjét és még legalább egy menetre rajta marad a tomboló bikán? Az EU majd lesz valahogy és ő akkor is csak magyar miniszterelnök lesz, mert a nagyoknak kisebb gondja is nagyobb annál, hogy őt bántsák? Ez sem lehetetlen, hiszen arról az emberről beszélünk, akinek lételeme a politikai balhé, és ha valamiben, akkor ebben mindenféle szakértők nélkül is a világ egyik legjobbja. 

Tényleg nem tudom. Azt tudom, és talán politikai szempontból ez még érdekesebb, hogy Orbán Viktoron kívül minden más magyar ezt az egész műsort csak tehetetlenül nézni tudja. És gondolkozni, hogy miben reménykedjen, mert jó kimenetele ennek a dolognak egy sincsen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135859

Ajánljuk még a témában