Heller és Verhofstadt végképp eltévedt

2018. szeptember 18. 11:49
Guy Verhofstadt Amerika beavatkozását forszírozza a CNN-en Orbán ellen, miközben Donald Trumpnak hívják az amerikai elnököt, Heller Ágnes pedig azon lamentál, hogy évszázadokig királyság voltunk liberális demokrácia helyett. Csak kapkodom a fejem.

Amerika beavatkozását forszírozza a CNN-en megjelent cikkében Guy Verhofstadt, az EP liberális vezére, örök kedvencünk. És a zsarnoki Orbán-rendszer és a Vajda Mihály-féle jobbágymentalitást őrző magyar néplélek felett búsong a New York Timesban Heller Ágnes. De még hogy!

A belga liberális Verhofstadt még mindig a nemzeti gondolattól félt mindenkit, az egész világot, hiszen az háborúkat okoz – oda se neki, hogy minden más is okozott már háborút, a mitologikus almától kezdve a nők, a vallások, a féltékenység,a  területi követelések, mindezek bármilyen nemzeti gondolat nélkül, nem beszélve az egyenlősítő forradalmi élcsapatok nyugodni nem tudó lelkületéről. Ha igaz az a ma sokat hangoztatott tétel, hogy a nemzetek az újkor elején, úgy két-háromszáz éve születtek meg, jöttek létre, váltak fontossá, akkor azelőtt eltelt pár ezer év úgy, hogy a háborús konfliktusokat nem a nemzeti gondolat okozta. A háború ténylegesen a pőre politika folytatása volt más eszközökkel, minden időben, mindenhol.

Verhofstadt szerint hazánk veszélyt jelent a második világháború után kialakult nemzetközi rendre, ezért Amerikának be kell avatkoznia. Na most, a második világháború utáni nemzetközi rendnek a közép-európai kommunista rendszerek összeomlásával lett vége. Vagy Verhofstadt másra gondol, például a liberális demokráciákra, mint Heller Ágnes, no de mindegy is: 

semmilyen nemzetközi rend nem tart örökké. 

A legfurcsább azonban az, hogy Verhofstadt Amerika beavatkozását kéri Orbánék ellen – miközben pontosan tudja, hogy Amerikában az elnököt Donald Trumpnak hívják. Úgy látszik, Verhofstadt vagy svejki naivsággal adja elő mondanivalóját, vagy tényleg hülye, nincs politikai érzéke, csak a szócsépléshez ért. Vele egy időben jósolja azt Raheem Kassam, Steve Bannon bizalmasa, a Breitbart volt szerkesztője az Asia Times-on, hogy nemsokára magyar delegáció látogathat Amerikába,Orbánt pedig Trump szövetségesének nevezi. 

Nos, akkor be fog avatkozni Amerika? Vagy az amerikai külügy Obamát messiásként tisztelő, elbocsátott demokrata seregére gondolunk, akik a külügyek terén a Szakértelem egyetlen igazi kasztját alkotják?

Aztán itt van Heller Ágnes, aki képes leírni a New York Timesban, hogy hazánkban sosem volt liberális demokrácia, viszont évszázadokig királyság voltunk, meg despotikus és totalitárius uralmak alatt éltünk. Csak azt nem tudom, hogy a New York Times szerkesztői miért nem kérdeztek vissza, mit gondol Heller Nyugat-Európa többi államának történelméről. Vajon Frankföldön már Nagy Károly is a liberális demokrácián dolgozott? Ugyanakkor csak egy Heller-féle balliberális gondolhat olyat, hogy egy monarchia alatt nem létezik semmilyen értelemben szabadság.

Nem is értem, a magyar népmesék miért vannak tele a jó király és a rossz király példaképeivel: eszerint a jó király a tornácán ücsörög, disznai és tyúkjai vannak, fogadja még a szegény legényt is, be lehet hozzá sétálni, majd

egyfajta mikromenedzserként mindent megold, egymaga.

Lehet, hogy ez nem az óceán túlpartján megszületett fékek és ellensúlyok rendszere, viszont talán mélyebben gyökerezik és máig kitart a magyar néplélekben és közmegegyezésekben, lásd a magyar történelem elmúlt 150 évét. Ez van.

Mellékes kínzó kérdés: Heller Ágnes vajon már akkor is a liberális demokráciát építette, amikor balról előzte a létező szocialista rendszert? 

Lehet, hogy a filozófia mellett a történelemben is elmélyülhetett volna ahelyett, hogy ennyire gőgös, nagyképű, saját nemzetével szemben lenéző megállapításokat oszt meg, ráadásul a New York Times hasábjain. Miközben Amerikában, még egyszer, Donald Trumpnak hívják az elnököt. Heller persze arról nem értekezik, hogy az amerikai nép kiskorú lenne, mivel lehet, hogy az már a New York Timesnak sem férne bele. 

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Heller pont annyira liberális, mint amennyire Kádár lenne, ha még élne. Nemhogy liberálisok lennének, meg demokraták, hanem egyenesen a liberális demokrácia messze világító fáklyái.

Készülhetnek a hivatásos sivalkodók: Spéder eladta az index-et:-)))))))
Biztosan OV beszélte rá:-)))))))))

A féktelen liberalizmusra mikor fogják alkalmazni a fékek és ellensúlyok rendszerét?

Nem véletlenül nevezzük ballibnek a ballibet. A liberálisok teljesen elveszették a valóságérzetüket, és összeállnak mindenféle balos idiótával, és miden szélsőséget elnéznek baloldalon, lásd pl. Antifa mozgalom, a jobboldaltól (Trumptól) való félelmükben. Az Usa sem kivétel, ez nem magyar specialitás.

Sőt, többé-kevésbé az egész nyugati szférában megfigyelhető ez a jelenség. Ez korszakos jelenség. Ezért se mennének semmire sem azzal, ha Orbánt vagy Trumpot sikerülne lenyomniuk. Lenne helyette más.

Zsidók lélekszáma a történelmi Magyarország területén:

Mátyás korában 20.000
A török kor után 12.000
1785-ben 75.000
1805-ben 130.000
1825-ben 190.000
1842-ben 242.000
1869-ben 554.000
1880-ban 638.000
1890-ben 730.000
1900-ban 846.000
1910-ben 938.000
(Forrás: Zsidó Lexikon, Budapest, 1929, 553.old.)
Melyik része volt ennek királyság és melyik liberális demokrácia?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés