Már csak ez hiányzik!

2018. szeptember 18. 20:13

Kuti János
Háromszék
Ha pedig gondok vannak az oktatási rendben, például a kisebbségi gyerekek románnyelv-oktatásával, akkor azt a tanügyminiszter rögtön és hatékonyan megoldja.

„Minden rendben van ebben az országban, csak éppen még a család fogalmának meghatározásáról szóló népszavazás hiányzott. Már az élen járunk Európában, és rekordot döntöttünk például a vonatközlekedésben, mert nálunk egy év alatt a vonatok 8,6 évet késnek. Ez azért jó, mert így nem valószínű, hogy bárki is lekési. Japánban már az is megtörtént, hogy egy vonat húsz másodperccel hamarabb indult el, mint ahogy a menetrend előírta, és ezért elnézést kértek. Vezetünk a közúti balesetekben elhunytak és a kivándorlók számát tekintve is.

Az egészségügy egyenesben van, már csak a szülőket kell meggyőzni, hogy engedjék gyerekeiket beoltatni kötelező védőoltással, ha az éppen nem hiánycikk. Ha pedig gondok vannak az oktatási rendben, például a kisebbségi gyerekek románnyelv-oktatásával, akkor azt a tanügyminiszter rögtön és hatékonyan megoldja. Most már az is jól el van intézve! A disznópestis felszámolása is nagyszerűen halad, már kiirtottak 140 ezer sertést, tetemük száguldozhat az autósztrádákon a központosított dögkutakba.

Szóval gondjaink nagyjából meg vannak oldva, már csak ez a referendum hiányzott, mint üvegesnek a hanyatt esés. Annyi a pénzünk, hogy (kerül, amibe kerül) az a 20 millió euró, amit felemészt, semmiség, amikor az uniós pénzeket sem hívjuk le. Az állam, lám, foglalkozik a családdal, mármint fogalmának fontos és pontos meghatározásával. Sőt, törődik is a családokkal, áldozatot hoz, és körülbelül négymillió román állampolgárnak megengedi, hogy külföldön vállaljon munkát, pedig ha idehaza dolgoznának, adó és mindenféle járulék formájában mekkora összegeket tudna bevasalni tőlük!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés