Azbej: Az üldözött keresztényeket segítő program jellemzője a közvetlenség

2018. szeptember 17. 16:56
Amikor a magyar kormány az üldözött keresztényeket támogatja a Hungary Helps program keretében, nem akar okosabb lenni a támogatottaknál – mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára.

A 2016-ban indított, az üldözött keresztényeket támogató Hungary Helps program alappillérei a közvetlenség és az őszinteség – mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára egy hétfői budapesti konferencián.

Az államtitkár szerint a magyar kormány megpróbálja elkerülni azt a hibát, amit sok nemzetközi segélyszervezet elkövetett: nem akar okosabb lenni a támogatottaknál, nem akarja helyettük eldönteni, hogy mire van szükségük. 

A magyar kormány és a magyar egyházak képviselői ezért elmentek a Közel-Keletre, és közvetlenül a rászoruló közösségeknek tették fel a kérdést, hogy miként segíthetnek. Emellett elhívták a közel-keleti, valamint afrikai egyházi vezetőket Magyarországra, és igyekeztek nemzetközi nyilvánosságot biztosítani nekik.

(MTI)

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés