Kolozsváron átadták a Református Kollégium megújult épületét

2018. szeptember 16. 12:52

Soltész Miklós Románia vezetőinek azt üzente, hogy ne féljenek a magyaroktól. „Mi innen keresztény embereket bocsátunk ki, akik nemzetük hűséges tagjai, de országuk hűséges állampolgárai lesznek, és ezt az országot erősítik” – jelentette ki.

Kolozsváron átadták a Református Kollégium magyar állami támogatással megújult épületét. A Farkas utcai református templomban tartott hálaadó istentisztelet után Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára mondott köszönetet mindazoknak, akik megőrizték és továbbvitték a kollégium szellemiségét. 

Az államtitkár Románia vezetőinek azt üzente, hogy ne féljenek a magyaroktól. „Mi innen keresztény embereket bocsátunk ki, akik nemzetük hűséges tagjai, de országuk hűséges állampolgárai lesznek, és ezt az országot erősítik” – jelentette ki. 

Hozzátette: attól se kell félni, ha Magyarország támogatja az egyházi iskolák fejlesztését, mert ezáltal romániai munkások kapnak munkát, akik ebben az országban fizetik be az adót, és ezáltal Románia gazdasága fejlődik. Ezért köszönet jár a magyar kormánynak – értékelt. 

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135703

Ajánljuk még a témában