Határzár

Orbán: Merkelék el akarják venni a kapukulcsot

2018. szeptember 14. 09:41

Zsoldosokat akarnak ideküldeni Brüsszelből, akik be fogják engedni a migránsokat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Magyarországtól el akarják venni a határőrizet jogát, Brüsszelből zsoldosokat akarnak ideküldeni, akik be fogják engedni a migránsokat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

A kormányfő úgy fogalmazott: a szerdán elfogadott Sargentini-jelentés semmilyen veszélyt nem jelent Magyarország számára. Annak hátterében az áll, hogy Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő találkozóján előbbi ultimátumot intézett Európához. A kancellár azt mondta, hogy a schengeni övezet külső határán található európai peremországoknak át kell adniuk határőrizetük egy részét Brüsszelnek – emlékeztetett.

A terv az, hogy ha Magyarországot nem lehet rákényszeríteni a migránsok beengedésére, akkor el kell venni tőle a határvédelem jogát. Magyarországot meg akarják bélyegezni, a magyar ellenállást meg akarják gyengíteni – értékelt a miniszterelnök. A magyar határőrök és katonák helyett, akik esküt tettek és akiknek fontos a hazájuk, zsoldosokat akarnak ideküldeni Brüsszelből, akik be fogják engedni a migránsokat – mondta.

Orbán Viktor szerint a Sargentini-jelentés jelentősége egyre csökken, az Angela Merkel által ismertetett Frontex-terv lesz a következő csata tárgya, és az lesz a kérdés, hogy ki védi az ország határait. „El akarják venni a kapukulcsot” – zárta mondandóját a kormányfő.

(MTI, Infostart)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135611