Jobbik: Lezártuk a választási vitákat

2018. szeptember 14. 18:00

„Az asztaltól úgy állunk fel, hogy ezt az időszakot végérvényesen lezártuk” – mondta a frakcióülést követő pénteki sajtótájékoztatón Gyöngyösi Márton, hozzátéve, minden kérdést kielégítően kitárgyaltak, megválaszoltak, így ezentúl „a jövő felé nézünk”.

A Jobbik frakcióvezetőjének közlése szerint elvégezték a kampányidőszak és az országgyűlési választás teljes körű értékelését a képviselőcsoport kétnapos kiskőrösi tanácskozásán.

Az asztaltól úgy állunk fel, hogy ezt az időszakot végérvényesen lezártuk” – mondta a frakcióülést követő pénteki sajtótájékoztatón Gyöngyösi Márton, hozzátéve, minden kérdést kielégítően kitárgyaltak, megválaszoltak, így ezentúl „a jövő felé nézünk”.

A Sargentini-jelentés kapcsán az ellenzéki politikus úgy nyilatkozott: egyöntetű véleményük szerint Orbán Viktor azzal, hogy elindította a demokrácia és a jogállamiság felszámolását, „Magyarországot elképesztő veszélybe sodorta”, az EU-n belül elszigetelte, és realitássá vált az „Európai Unióból való kilépés réme”, veszélyeztetve a tagsággal járó előnyöket. 

Jelezte: a frakcióigazgatói tisztségről lemondott Bana Tibort Lukács László váltja, akit a frakcióvezető-helyettesi poszton Staudt Gábor követ. 

Mirkóczki Ádám szóvivő arról beszélt: ellenállást hirdet a Jobbik. Kilépve a klasszikus keretek közül, „nem pusztán és szimplán ellenzéki pártként és politikusokként, hanem ellenállókként fogunk magunkra tekinteni”, akik kilépnek bizonyos keretek közül, mert nem csupán a kormány, hanem az egész rezsim leváltása, majd lebontása a cél – mondta.

Közlése szerint csak így lehet visszaadni a magyar emberek szabadságát, biztonságát, igazságérzetét. Jelezte, hogy e három pillér köré szerveződik a párt stratégiája, amit Sneider Tamás elnök vázolt fel a tanácskozáson, s amit a párt hamarosan tartandó kongresszusa véglegesít majd.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135648