Német kiállás

„Nagyon nincs rendben” a Sargentini-jelentés elfogadása a Bundestag alelnöke szerint

2018. szeptember 13. 19:42

A közép-európai országoknak keményen meg kellett küzdeniük a szabadságukért – mondta a Bundestag alelnöke, aki reméli, hogy a jövő májusi EP-választáson „csak azért is” nagyon sokan szavaznak majd a Fideszre.

A Sargentini-jelentés elfogadása az Európai Parlamentben (EP) a magyarokkal szembeni bizalmatlanság megnyilvánulása – jelentette ki Hans-Peter Friedrich, a német szövetségi parlament (Bundestag) alelnöke csütörtökön Berlinben.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa a magyar közmédiának adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a magyar lakosság óriási többséggel kifejezte bizalmát a kormány iránt, az EP viszont bizalmatlanságot szavazott a kormány ellen, ami lényegében a magyar lakossággal és a magyar demokráciával szembeni bizalmatlanság üzenetét hordozza. 

Ez nagyon rossz fejlemény – mondta Hans-Peter Friedrich, kiemelve, hogy csalódást okozott számára a szavazás eredménye, és különösen elszomorítónak tartja a jelentés mellett döntő képviselők magas arányát. 

A szavazás másik fő negatív üzenete valamennyi kelet-, és közép-európai országnak szól, és azt tartalmazza, hogy követniük kell a brüsszeli utasításokat. Ez nagyon nincs rendben, ha meggondoljuk, hogy ezeknek az országoknak keményen meg kellett küzdeniük a szabadságukért – mondta a Bundestag alelnöke.

Kiemelte: reméli, hogy a jövő májusi EP-választáson „csak azért is” nagyon sokan szavaznak majd a Fideszre.

Az EP döntése hátráltatja Európa egyesülését, a közép-, és kelet-európai térség integrációját. Azonban Nyugat-Európában nagyon sokan pontosan értik, milyen lelki hatást vált ki a Sargentini-jelentés elfogadása a magyarokban és a térség többi országának lakosságban, és velük együtt vallják, hogy „meg kell védenünk a közös Európát, a kultúránkat és történelmünket” – mondta Hans-Peter Friedrich.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135592