Nem azt mondták, Viktor!

2018. szeptember 13. 13:25

Kárpáti Márton
Index

Folytatódik a harc, az ellenségkreálás, a sorosozás, csak egy dolog nem fog felmerülni: hogy nem a sok bolond jön szembe az autópályán.

„Orbán Viktor és politikája – a kizárólag szelektált kommentekre és kormányzati szakértőkre épülő, tényeket elhallgató nívódíjas beszámolók ellenére  – hatalmas pofont kapott szerdán az EU-tól. Lehet itt jönni csalással, koncepciós eljárással meg Soros-zsoldosokkal, az történt, hogy az egész EU állampolgárait képviselő, demokratikusan megválasztott politikusokat tömörítő, leglegitimebb uniós fórumon egyetértettek azzal, hogy Magyarországon több ponton is sérülnek a klub szabályai. Nemcsak az örök ellenségek, azaz a kommunisták, a liberálisok vagy az előterjesztést megszövegező pártcsaládja (zöldek) mondták ezt ki, hanem az Európai Parlament (EP) jelentős többsége, beleértve a Fidesz európai pártcsaládját is.

Innentől kezdve két út van: vagy változtat és finomít a Fidesz a politikáján, úgy, hogy az megfeleljen az EU-nak hívott klub szabályainak, vagy a jövőre esedékes EP-választás kampányaként is folytatódik az a paranoiás, de választási győzelmeket hozó háborús retorika, hogy itt mindenki összefogott a magyarok ellen. A szerdai EP-döntés utáni első reakciókból jól latszik, hogy a Fidesz melyik utat fogja választani: folytatódik a harc, az ellenségkreálás, a sorosozás, csak egy dolog nem fog felmerülni: hogy nem a sok bolond jön szembe az autópályán.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135569