Itt a Negyedik Birodalom?

2018. szeptember 12. 22:50

Lánczi Tamás
Mozgástér

Európára ismét nehéz idők várnak.

„Tegnap eldőlt, hogy a németek harmadszor is nekifutnak évszázados projektjüknek, és megpróbálják uralmuk alá hajtani Európát. Most azonban tankok helyett napközis tanítónéninek öltözött európai parlamenti képviselőket mozgatnak az európai hadszíntéren. (...)

Van azonban néhány bökkenő. Ha meg is valósul a Nagy Terv, az Egyesült Államok aligha lesz partner abban, hogy Németország a saját uralma alatt egyesítse az 500 milliós kontinenst. Trump már korábban világossá tette, hogy nincsenek ínyére a német geopolitikai törekvések, és van is eszköz a kezében, hogy letörje a német ambíciókat. Itt ne arra a 30 ezer katonára és tengerészgyalogosra gondoljunk, akik 70 éve állomásoznak német földön, hanem arra, hogy a német gazdaság közel 60 százaléka exportbevételekből származik, ami óriási kitettséget jelent, és rendkívül sérülékennyé teszi Németországot egy esetleges vámháborúban. Ráadásul, minden bizonnyal Oroszország sem marad tétlen, és a maga eszközeivel próbálja majd akadályozni Merkel tervének megvalósulását.

Újra előállt tehát az évszázados képlet, amely egy túlerősödő Németországból, egy ellentartó Egyesült Államokból, és egy nyugtalan Oroszországból áll.

Európára ismét nehéz idők várnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135539