Igen/Nem

Elfogadták a Sargentini-jelentést

2018. szeptember 12. 12:52

Meglett a kétharmad. Szavaztak a Sargentini-jelentésről az Európai Parlamentben. Tudósításunk.

A mai nap folyamán derül ki, hogy az Európai Parlament miképpen dönt a Judith Sargentini nevével fémjelzett jelentés tartalmáról. A szavazásról tudósítunk, cikkünk folyamatosan frissül. 

Összeül az Európai Parlament

Az ülés elkezdődött. Luke Ming Flanagan, a zöld baloldal képviselő szemétnek nevezte Orbán Viktort a Sargentini-jelentés keddi vitája kapcsán, nem büntették meg érte – kifogásolta egy képviselő, hozzátéve, hogy Ujhelyi Istvánt is megbüntetni javasolja, mivel Goebbelshez hasonlította Orbánt. Az EP vezetősége szerint megvizsgálják a jegyzőkönyveket. A képviselők irgalmatlan tempóban szavaznak a Egységes Digitális Piacon érvényes szerzői jogok kérdéskörére vonatkozó témákban a Voss-jelentés módosító indítványairól.

Elfogadták a bizottság javaslatát 438 igen, 226 nem szavazattal a Voss-jelentéssel kapcsolatban. A jelentést visszaküldték az illetékes szakbizottsághoz, hogy elindítsák a megfelelő Intézményi eljárásokat.
a

Terítéken a Sargentini-jelentés 

A Sargentini-jelentés kapcsán először módosító-javaslatokról szavaznak az EP-képviselők. A frakciók nem egységesen szavaznak – mondja Tajani.

Eredmény: 448 igen, 197 nem, 48 tartózkodó, 693 szavazott. Ez éppen kétharmad. 

A szavazás után 

Sargentiniék ujjongtak. A sajtótájékoztatón Szájer és Deutsch elmondta: jogsértés történt, mivel nem számították be a tartózkodó szavazatokat. További lépéseket a magyar kormány tehet. Szájer elmondta, az EPP megosztott a bevándorlás mentén, de ők jól érzik magukat az EPP-ben. Deutsch szerint az EPP frakció többsége ellenezte a Sargentini-jelentést, mégis megszavazták – megfelelési kényszerből. 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135498