Elolvastam néhány hazaárulózó kommentet

2018. szeptember 11. 10:30

Lendvai Ildikó
Facebook

Ez a poszt azoknak szól, akik a közmédiának elhitték, hogy ez magyarellenes javaslat.

„Bocsánat, ez most iszonyú hosszú lesz, de szeretnék konkrét lenni. Elolvastam t.i. néhány olyan »hazaárulózó« kommentet, amellyel Ujhelyi Istvánt vagy másokat átkoztak a Sargentini jelentés kapcsán. Tessék nyugodtan engem is hazaárulózni, de csak némi tájékozódás után! Ez a poszt azoknak szól, akik a közmédiának elhitték, hogy ez magyarellenes javaslat. 

Nem. Kifejezetten magyarbarát, állampolgárbarát. Csupa olyasmin szeretne változtatni, ami a Fidesz-szavazóknak is fájhat. Ha megkapja a kétharmadot, először ajánlásokat fogalmaznak meg a magyar kormánynak arról, miben kellene lépnie. Bármilyen retorzió (pl. a szavazati jog átmeneti felfüggesztése, de nem kizárás!) csak akkor következhetne, ha nincs pozitív változás az életünkben.

Nézzük a 12 fejezetet! Aki nem bírja szusszal, azt arra kérem, ugorjon egyenesen az utolsóra. Utána mondja, ha még mindig úgy gondolja, hogy le vele! 
1. Alkotmányos és választási rendszer: Baj, hogy »korlátozták az Alkotmánybíróság jogkörét«, főleg, hogy az állampolgárok már nem fordulhatnak közvetlenül hozzá. Baj, hogy az EBESZ jelentése szerint »a 2018-as kampány heves volt, ám az ellenséges és megfélemlítő kampányretorika korlátozottan hagyott helyet a lényegi vita számára«. Az »Állítsuk meg Brüsszelt« és főleg a Soros-kampány alkalmas volt az indulatkeltésre. (Kérdezem: ebből mi nem igaz?)

2. Igazságszolgáltatás függetlensége: Elhúzódó polgári peres eljárások őrlik az állampolgárok idegeit. A legfőbb ügyészt bebetonozták. A törvénytelenül nyugdíjazott bírák helyét betöltötték, hiába kaptak jogorvoslatot, már nem tudtak hová visszamenni. (Mi ebben a tévedés?)

3. Korrupció: A hamisan kitöltött képviselői vagyonnyilatkozatokat nem büntetik. (Emlékezzünk Rogán táguló házára!) Visszaélések, korrupciós gyanú az uniós támogatások elosztása körül. (Tán nem?)

4..Adatvédelem: Nem lehet rendesen hozzáférni a kormányzati adatokhoz. (Így bizony: hónapokig kell pereskedni azért, ami ránk tartozik.)

5.Véleménynyilvánítás szabadsága: A köztévé, közrádió »híradásai és szerkesztői módszerei egyértelműen a kormánykoalíciónak kedveznek«. (Ha nem hiszed, kapcsold be!)

6.Tudományos élet szabadsága: Oktalanul korlátozzák a külföldi egyetemeket. (A jelentés készítésekor CEU-botrány már volt, de még el sem kezdték el lőni az MTA-t)

7.Vallásszabadság: A parlamenti kétharmad dönti el »önkényes kritériumok alapján«, kiből lehet bevett egyház, és kitől vonják meg a jogot. (Ha tamáskodsz, olvasd el az egyházi törvényt!)

8.Egyesülési szabadság: Az új civil törvény »megbélyegezné a nem kormányzati szervezeteket«, »állítólagos nemzetközi összeesküvéssel« vádolja őket. 

9.Egyenlő bánásmód elve: Számos hátrány éri a fogyatékosokat. (Gondoljunk az őket gondozók ápolási díjára, a járművekre és metróállomásokra!) Jelentések szólnak arról, hogy több idős- vagy fogyatékos-gondozó intézményben »embertelen vagy megalázó a bánásmód«.(Erről még a köztévé is hírt ad.) Nem emelik törvényerőre a családon belüli erőszak ellen fellépő isztambuli egyezmény. (Talán igen?)

10.Kisebbségek, védelem a gyűlölködés ellen: Nem mindig járnak el a gyűlöletbűncselekményekkel szemben. Többek között erősödik »a szegényekkel, hajléktalanokkal szembeni intolerancia« .Cigányügyek. (Csak nézzünk be egy-egy basáskodó polgármester házatájára!) 

11. Menedékkérők, menekültek, migránsok: (A kormány úgy tesz, mintha kizárólag erről lenne szó mind a 12 fejezetben.). A menekültkérdés kapcsán gyakran gyűlöletet keltenek. Nem megfelelő állapotok a tranzitzónában, emberi jogi ellenőrzés kitiltása. (Ebben a fejezetben sem igénylik az engedély nélküli bevándorlást, csak az emberi és törvényes bánásmódot. Még a kvótavitába sem másznak bele. A jelentés készítésekor még nem robbant ki az éheztetési botrány és a letelepedési kötvénnyel behozott gyanús figurák ügye.)

12. Gazdasági és szociális jogok: (Szerintem a legfontosabb és a kormány által leginkább elhallgatott fejezet) . A jelentés kárhoztatja a rengeteg kilakoltatást, és főleg, amikor a gyerekeket kiszakítják a családból. (Devizahitelesek, figyeltek?) Szóvá teszi a gyerekszegénységet, a hajléktalanok bűnözőként kezelését, azt, hogy »az öregségi nyugdíj minimál-összege nem megfelelő«, hogy az Unióban nálunk a legrövidebb és a legkisebb összegű a munkanélküli ellátás, hogy »nem garantált a szociális szolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférés«.(Ki meri cáfolni?) Kárhoztatja a sztrájkjog és a munkavállalói jogok korlátozását.

Te nemet mondanál arra, hogy ezeken változtatni kell? Én igent mondok.. , ...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135437