Ifj. Lomnici Zoltán: Soros emberei támadják most Orbán Viktort

2018. szeptember 11. 20:46

Az alkotmányjogász szerint a Sargentini-jelentés durva beavatkozás a magyar belviszonyokba.

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a Sargentini-jelentés körül kialakult helyzetet úgy lehetne összefoglalni, hogy ami történik, az hatalommal való visszaélés, durva beavatkozás a magyar viszonyokba.

Ifjabb Lomnici Zoltán kedden az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott: nyilvánvaló, hogy az Európai Parlamentnek (EP) erre nincs joga. Sokan felhívták a figyelmet arra, hogy ez a jelentés még nem kész, és Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) első alelnöke is elismerte, hogy vannak kérdések, amelyekben még a bizottság sem látja indokoltnak a legsúlyosabb szankciót – jegyezte meg.

A keddi EP-vitáról azt mondta: nem volt kíméletes az a „bevándorláspárti politikustömeg" – amely már korábban is kifejezte Magyarországgal szembeni ellenérzését - sem az országgal, sem a kormányzat jelen lévő képviselőivel szemben. De – emelte ki ifjabb Lomnici Zoltán – egy erős felhatalmazással, stabil többséggel rendelkező kormányzat vezetőjének nemcsak joga, hanem kötelezettsége is „felvenni a kesztyűt".

A jelentéssel kapcsolatos problémáit sorolva azzal kezdte: a folyamatnak nincs meg a jogi háttere. Hozzátette, elkészült egy jelentés, amelynél a kormányfő is hangsúlyozta, hogy hivatalos delegáció nem járt Magyarországon, nem konzultáltak a kormánnyal. Ráadásul – folytatta – sem a LIBE-bizottság ülésén, sem az EP-ben nem biztosították a magyar kormánynak, hogy megfelelően védekezhessen.

Ifjabb Lomnici Zoltán úgy értékelt: az EB és az Európai Tanács képviselője is gyakorlatilag „felsorakozott Judith Sargentini mögött". A magyar kormányfő tehát nem a levegőbe beszél, amikor azt mondja, hogy eldöntötték Berlinben (és nyilván Párizsban), hogy Magyarországot „megpróbálják megregulázni" – fűzte hozzá.

Úgy vélte: „a jól kipróbált Soros-emberek", köztük a baloldali Malin Björk, a liberális Sophia in 't Veld vagy Guy Verhofstadt, a liberálisok vezetője „személyeskedtek, durván támadták" a miniszterelnököt és Magyarországot

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135470