„Atyánk” bűnei: Európa megvéd, nem támad minket

2018. szeptember 11. 15:09

Berg Dániel
HVG

Magyarország érdeke, hogy az unió ne hunyjon tovább szemet Orbán bűnei felett.

„Ha az EU továbbra is szabad utat ad Orbánnak, és nem cselekszik, az illiberális tengely egyre közelebb kerül a céljához: egy gyáva, széthúzó és működésképtelen Európához. Egy ilyen erőpozícióból pedig Orbánt még a jelenleginél is kevesebb fék és egyensúly tartja majd kordában.

Itt az ideje, hogy a nemzet önjelölt, hatalomittas atyját felelősségre vonják a tetteiért. Meg kell húzni a vörös vonalat, mert egy gyenge Európa lassú és fájdalmas halálra van ítélve. És ezt a lassú, fájdalmas halált sürgetik azok is, akik a konfrontáció elől kitérnek itthon, mint egy bántalmazott feleség, aki nem hajlandó feljelenteni elvadult és erőszakos férjét, mert hátha úgy kevesebb pofont kap.

Magyarország érdeke, hogy az unió ne hunyjon tovább szemet Orbán bűnei felett. Az, hogy idáig jutottunk, hogy páriákká váltunk Európában, a Fidesz kormányzásának teljes politikai és morális csődjét bizonyítja. Hazafias kötelességünk és egyben a nemzet érdeke diktálja, hogy a Sargentini-jelentés a Tanács elé kerüljön. Nem mentegethetjük Orbánt, és nem bűnhődhetünk a bűneiért.”

Berg Dániel a Momentum elnökségi tagja.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135452