Nem díjazta a velencei zsűri Nemes Jeles László új filmjét

2018. szeptember 9. 9:30
Alfonso Cuarón filmje, a Roma kapta az Arany Oroszlánt.

A Roma nyert a Velencei Filmfesztiválon: a Oscar-díjas rendező, Alfonso Cuarón filmjének ítélte oda a fesztivál zsűrije szombaton a fődíjat.

Nemes Jeles László Napszállta című alkotása is versenyben volt, és a nemzetközi filmkritikusok szövetsége, a FIPRESCI zsűrije pénteken a Napszálltát ítélte a legjobbnak. Végül azonban a Roma című fekete-fehér családtörténet kapta az Arany Oroszlánt. 

Az idei a 75. Velencei Filmfesztivál volt. Az Arany Oroszlán utáni második legrangosabb velencei elismerést, a zsűri nagydíját a The Favourite című film kapta, melyet Yorgos Lanthimos rendezett. A legjobb színésznő Olivia Colman lett, a legjobb színész Willem Dafoe. Előbbi a The Favourite-ben, utóbbi az At Eternity's Gate című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb rendezőnek Jacques Audiard-t ítélték a The Sisters Brothers című alkotásáért.  A legjobb forgatókönyvnek a Coen testvérek, Joel és Ethan új westernjének „kottáját" találták, a The Ballad of Buster Scruggs című filmét.

A szombaton véget ért fesztiválon – amely augusztus 29-én kezdődött – 21 film versenyzett a fődíjért. A velencei egyébként a legnagyobb múltú filmfesztivál a világon, 1932-ben rendezték meg először.

(MTI)

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kár. De nem baj.
Mi díjazzuk.

Nekem a filmkritikusok dícsérete általában gyanús:-)))))))))))))

Jól - valakik - átb.sztak bennünket, már-már antiszemitizmus, a Nemes Jeles fiú előtt elhúzták a mézesmadzagot, - hogy A KÖZÖNSÉG A FILM VÉGÉN FELÁLLVA TAPSOLT, ez dübörgött minden csatornán ezerrel,- aztán most mehet haza, New Yorkba üres zsebbel.
Nem volt szép dolog, a tudósítóknak szólhattak volna, írják inkább, hogy fütyültek, ehhez képest Jeles csak nyerhet.
Ja, bocs, azt a cenzúra miatt, hogy fütyültek, úgysem engedték volna át, de már mindegy is.
A következő filmnél már nem lehet semmi probléma, ez a fiú olyan lesz, mint a parlagfű, minden évben erősebb...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában