Ne szavazza meg az ellenzék a Sargentini-jelentést!

2018. szeptember 5. 11:05

Nótin Tamás
Alfahír

Orbán Viktor már a tükör előtt próbálhatja strasbourgi beszédét, amivel egyszerre ölti majd fel az áldozat, a szabadságharcos és a megingathatatlan államférfi álarcát.

„Az utolsó pillanatig való kivárás, döntésképtelenség, vagy éppen egymásnak is ellentmondó nyilatkozatok, esetleg kárörvendő tapsikolás. Nagyjából így lehet összefoglalni az ellenzék viszonyát a Sargentini-jelentéshez, amelynek vitája és szavazása vészesen közeleg az Európai Parlamentben. Orbán Viktor mindeközben már a tükör előtt próbálhatja strasbourgi beszédét, amivel egyszerre ölti majd fel az áldozat, a szabadságharcos és a megingathatatlan államférfi álarcát.

A Sargentini-jelentés ugyanis leginkább az ő és kormánya érdekeit szolgálja. Ez lesz az ő belépője, prológusa a jövő évi európai parlamenti választásra. Annak tudatában léphet majd fel az Európai Unió színházának színpadára, hogy vélhetően nem lesz meg a jelentés elfogadásához az összes EP-képviselő legalább felének, és a jelenlévők kétharmadának a támogatása. Ehhez szükség lenne az Európai Néppárt képviselőinek a szavazatára, de dacára a magyar kormány irányába intézett kritikus hangoknak, illetve a jelentéshez intézett módosítóknak, aligha lehet érdeke a pártcsaládnak, hogy az európai parlamenti választások előtt komolyan megregulázzák a Fidesz-KDNP-t.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135155