Fidesz: Csak politikai akciókhoz használja a közoktatást az MSZP

2018. szeptember 5. 12:52

Abaloldal minden tizedik pedagógust utcára tett, és elvett a tanároktól egyhavi bért – hívta fel a figyelmet Halász János fideszes szóvivő.

A baloldal minden tizedik pedagógust az utcára tett, és elvett a tanároktól egyhavi bért – mondta a Fidesz-frakció szóvivője szerdán Budapesten újságíróknak. Halász János kifejtette: a pedagógusoknak ma már egészen másképp kezdődik a tanév, mint 2010 előtt, a baloldal ugyanis valójában sosem becsülte meg a tanárok munkáját, ahogyan ma sem teszi. 

Az ellenzék ma is csak politikai akciókhoz és hangulatkeltéshez használja a közoktatás ügyét – fogalmazott a szóvivő.A baloldal kormányzása alatt a megszorítások a pedagógusokat sem kímélték, az egyébként is megalázóan alacsony fizetésükből még elvettek egyhavit, minden tizedik tanár munka nélkül maradt, több száz iskolát bezártak, és folyamatosan csökkentették az oktatás támogatását – mondta.

Halász János jelezte: ezzel szemben az elmúlt években végrehajtott pedagógusbér-emelésnek köszönhetően a tanárok bére 50 százalékkal emelkedett, több tízezer vagy van, akinek akár 150 ezer forinttal is nőtt a fizetése.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135167