SZBU: Belső leszámolás vagy az orosz titkosszolgálatok állhatnak a gyilkosság mögött

2018. augusztus 31. 19:20

Denisz Pusilin szakadár vezető a DAN donyecki szakadár hírügynökség jelentése szerint viszont Kijevet tette felelőssé a merényletért, amelyet a szakadár „hatóságok” terrorcselekménynek minősítettek. Közölte, hogy Donyeck megtorolja a merényletet.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szerint vagy a donyecki szakadár „népköztársaságon” belüli bűnözőbandák közötti üzleti viták vagy az orosz titkosszolgálatok állhatnak Olekszandr Zaharcsenko szakadár vezető halála mögött – jelentette ki pénteken a 112 Ukrajina televízióban Ihor Huszkov, az ukrán titkosszolgálat apparátusának vezetője.

Közölte, hogy az SZBU-hoz beérkezett információk is megerősítették, hogy robbanás történt, aminek következtében életét vesztette Zaharcsenko. Denisz Pusilin szakadár vezető a DAN donyecki szakadár hírügynökség jelentése szerint viszont Kijevet tette felelőssé a merényletért, amelyet a szakadár „hatóságok” terrorcselekménynek minősítettek. Közölte, hogy Donyeck megtorolja a merényletet. 

A donyecki szakadár „hatóságok” az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint bejelentették, hogy elfogták azokat az „ukrán diverzánsokat”, akik szerintük felelősek a támadásért.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134979

Ajánljuk még a témában