Elméleti kérdésekre nem válaszol

Nem árulja el Theresa May, ma a Brexitre szavazna-e

2018. augusztus 29. 21:11
A brit miniszterelnök a Brexit-kampányban még maradáspárti volt, ám azt nem hajlandó megmondani, változott-e ezzel kapcsolatos véleménye.

Nem volt hajlandó elárulni Theresa May, hogy a Brexitre szavazna-e egy esetleges újabb, brit kilépésről szóló referendum alkalmával – írja a Bloomberg.

A Brexit-kampányban még köztudottan maradáspárti brit miniszterelnököt a Sky News dél-afrikai útja alkalmával kérdezte a kilépésről. Jelenleg egyébként úgy tűnik, a brit kormánynak sikerül megállapodnia a kilépés feltételeiről az Európai Unióval, így nem következik be a legrosszabb szcenáriónak tartott, megállapodás nélküli kilépés. 

May a Brexit-kampányban ugyan ellenezte a kilépést, David Cameron lemondása után miniszterelnökként már azt hangoztatta, hogy végrehajtja a választók akaratát. Ugyanakkor a Konzervatív Párt Brexit-párti szárnya nincs igazán meggyőződve arról, hogy May igazán elkötelezett lenne a Brexit ügyéért, és már régóta egy valódi kilépéspárti politikus miniszterelnökké tételét sürgeti.

A Sky News ominózus, második referendumot firtató kérdésére May úgy felelt: „ez egy elméleti kérdés, én pedig nem válaszolok elméleti kérdésekre”. „Nem kívánunk második referendumot tartani a Brexitről. Amit kívánunk, az a Brexit végrehajtása, így az, hogy ma valaki melyik oldalra szavazna, nem jelent kérdést”.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés