Macron: Európának meg kell szerveznie a saját védelmét az USA nélkül

2018. augusztus 27. 14:54
Franciaország a következő hónapokban programot készít elő az európai védelem megerősítésére, amely a jövőben nem épülhet kizárólag az Egyesült Államokra – jelentette be Emmanuel Macron francia államfő.

Emmanuel Macron francia államfő hétfőn bejelentette, hogy Franciaország a következő hónapokban programot készít elő az európai biztonság és védelem megerősítésére, amely a jövőben nem épülhet kizárólag az Egyesült Államokra.

Európa nem helyezheti többé a biztonságát kizárólag az Egyesült Államok kezébe. Nekünk maguknak kell vállalni a felelősséget és szavatolni a biztonságot, azaz az európai szuverenitást” – mondta a francia köztársasági elnök a nagykövetek hagyományos éves értekezletét megnyitó beszédében, hétfőn Párizsban. „Le kell vonnunk minden következtetést a hidegháború végéből” – tette hozzá, jelezve, hogy a kérdésről valamennyi európai partnerrel és Oroszországgal együtt közösen kell gondolkodni.

(MTI)

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Európa francia államkötvényt vásárol, cserében Franciaország megvédi Európát!

Kivéve Földközi-tenger menekültjeit, a humanitárius katasztrófáktól, ott minden embert menteni kell.
Ezzel Franciaország államadóssága: elszáll, mint a maláj repülőgép, a semmibe. Európa pedig megszabadul a népesedési válságtól.
Mindenki - MINDENKI - nyer! (Persze, Franciaország áldozatot hoz Európáért, méltán, - Noblesse oblige - a hírnév: kötelez!)
Érthető?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés