Az ATV ma közéletibb tévé, mint valaha volt

2018. augusztus 17. 15:18

Németh Szilárd
Hetek

Kálmán Olga távozása után más megoldást kerestünk. Rónai Egon kiválóan vezeti az Egyenes beszédet. Interjú.

„Az ATV nézettségén azonnal meglátszott a HírTV legutóbbi fordulata?

Igen. 2015 és 2018 között az volt tapasztalható, hogy a kormánykritikus tartalmakra vevő nézők kapcsolgattak az ATV és a HírTV között. Most az látszik, hogy akik eddig kapcsolgattak és továbbra is a kormánykritikus hír- és hírháttérműsorokra kíváncsiak, azok lecövekeltek az ATV-nél. Most nem annyira más csatornák hírműsorai, sokkal inkább a különböző sportesemények közvetítése – mint a focivébé vagy az úszó-Eb - volt hatással a nézettségünkre. Körülbelül 40 ezer fővel nőtt az esti nézettség, ami ebben a tematikában jelentős.

Említetted, hogy az elmúlt években volt egy licit a HírTV részéről az ATV munkatársainak elcsábítása érdekében. Akadtak is átigazolások az ATV-ből a HírTV-be. Várhatók átigazolások a közeljövőben a HírTV-ből az ATV-be?

Műsorvezetői szintre gondolsz?

Bármilyen szintre gondolok.

Az ATV-t egy kész csapat működtette az elmúlt 20 hónapban is, amikor a kollégáink kitartottak az intézmény mellett, és derekasan állták a kiélezettebb piaci versenyt. Sem fairnek, sem szakmailag indokoltnak nem érezném, ha most, hogy ennek az egészséges rivalizálásnak vége van, elküldjünk egy csomó embert, hogy átvegyünk másokat. Nyilván más eset, ha a túloldalon van valaki, aki sokkal jobb a mi, hasonló pozícióban lévő kollégánknál. Vagy ha valaki máshova szerződik, akkor pótolni kell.

Kálmán Olga visszatérhet az ATV-be?

Távozása után új megoldást kerestünk. Rónai Egon kiválóan vezeti az Egyenes beszédet, ráadásul elkezdtünk építeni saját arcokat, így nálunk dolgozik Krug Emília, aki mára a legjobb hírháttér-műsorvezetők egyike lett Magyarországon. Kulka Jánossal készített közelmúltbeli interjúja óriási szakmai és közönségsikert hozott a számára és az ATV számára is.

Egy szó, mint száz, Bednárik Imre szakmai vezetésével elkezdtünk új szakembereket felépíteni, amire nemcsak nekünk, de a szakmának is égető szüksége volt. Ezt a munkát nem fogjuk félbehagyni, ez egy hosszú távú folyamat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134358