Trónok Harca

Fantasy-párttal kerülné el a bevándorlási különadót a Migration Aid

2018. augusztus 17. 11:38

Pártot alapít a Migration Aid, hogy elkerülhesse a bevándorlási különadót, sőt a kezdeményezését egy falat védelmező fantasy-testvériség kerettörténetébe ágyazza.

Párttá alakul Migration Aid és ezzel új dimenzióba lép a harcuk a hatalommal – jelentette be Facebook-oldalán a migránsokat segítő civil szervezet. 

A bejegyzés szerint azért döntöttek a pártalapítás mellett, hogy ne vonatkozzon rájuk a bevándorlási különadó. Mint írták, a bevándorlási különadóról szóló törvény értelmében nem lehet az adó alanya párt vagy pártalapítvány. Siewert András több más önkéntessel 2018. augusztus 20-án bejelentik az Éjjeli Őrség nevű politikai párt megalapítását.

Nevüket ironikus módon a George R. R. Martin regényeiből és Trónok Harca című sorozatból ismert, történetesen határvédelemmel foglalkozó testvériségtől vették. „Ők azok, akik az egymással is acsarkodó emberek világát védik egy olyan közös ellenségtől, akiknek az emberek már a létezésében sem hisznek, oly régen jelentettek utoljára veszélyt rájuk. De végül az egymással háborúskodó emberek összefognak a mindannyiuk létét veszélyeztető közös ellenséggel, a Holtak Seregével és az őket irányító Másokkal szemben...” – magyarázzák a névválasztást a szervezet Facebook-oldalán.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134348