Felülvizsgálná az AfD a genderszakot Németországban

2018. augusztus 16. 19:11

Magyar mintára vizsgálná felül az AfD a genderszakok létjogosultságát Németországban.

A Bundestag legnagyobb ellenzéki pártjának számító jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) indokoltnak látja a gender szakok felülvizsgálatát látják a német felsőoktatásban – írja a 888 az Epoch Times nyomán.

Miután a magyar kormány úgy döntött, hogy megszünteti a gender szakok állami finanszírozását a hazai egyetemeken, az AfD oktatáspolitikusai elismerésüket fejezték ki az Orbán-kormány irányába, mondván, Németországban is hasonló lépésekre volna szükség.

Götz Frömming szerint a gender szak kritikus felülvizsgálata a hazájukban is indokolt lenne, szerinte ugyanis a genderológia nem egy tudományos diszciplína, hanem egy, az adófizetők pénzén finanszírozott ideológiai képzés.

Ezzel azonos álláspontot képviselt a jobboldali párt alelnöke, Beatrix von Storch is, aki szerint a társadalmi nemek tanulmánya "a kezdettől fogva egy olyan ideológiai projekt, mely nem a tudományos ismeretek megszerzéséről, hanem a politikai napirend végrehajtásáról szól.”

Az AfD alelnöke szerint emiatt az adófizetők érdekében Németországban is kezelni kellene a gender karok helyzetét.

Az AfD javaslata valószínűleg nem arat majd osztatlan sikert a német politikában, tekintve, hogy épp a héten derült ki, hogy Németországban bevezetik a harmadik nemet. Ez azt jelenti, hogy hamarosan a férfi és a női nem mellett a divers, vagyis „különféle” nem is bejegyezhető lesz a német anyakönyvekben.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134322