Az olasz politika káosza is ott van a genovai tragédia mögött

2018. augusztus 15. 14:40

Plankó Gergő
444

Az olasz politikai osztálynak, pártoktól függetlenül, le kellene állnia azzal, hogy mindig másokat okolnak a saját kudarcaikért.

„A tragédia után Matteo Salvini belügyminiszter azonnal az EU-t okolta a költségvetési megszorítások miatt. Csakhogy ez inkább politikusi húzásnak tűnik. Alberto Nardelli olasz újságíró szedte össze a Twitteren, hogy miért.

Az EU éppen, hogy tízmilliárd eurós infrastruktúra-fejlesztést hagyott jóvá Olaszországban, sőt, kifejezetten kiemelték, hogy a fejlesztésekre szükség van. Genovában is régóta téma volt, hogy szükség van az infrastrukturális fejlesztésekre, a Morandi-híd is téma volt. A fejlesztések egyik leghangosabb ellenzője pedig éppen az Öt csillag volt.

Ráadásul nemcsak mainstream-ellenes mozgalom korukban, hanem még most, kormánypártként is arról beszéltek, hogy fel kell függeszteni ezeket a fejlesztéseket, és felül kell vizsgálni ezeket költséghatékonysági szempontból – a Morandi-hídról szóló figyelmeztetéseket kifejezetten kamunak tartották (ezt utólag gyorsan próbálták is eltüntetni a honlapjukról.) És miközben az infrastruktúra egyre rosszabb állapotban van, idén még 12 százalékkal csökkent is Olaszországban az útfelújításokra költött összeg.

Az olasz politikai osztálynak, pártoktól függetlenül, le kellene állnia azzal, hogy mindig másokat okolnak a saját kudarcaikért: a migránsok, az EU és az euró hibáztatása mind arra jók, hogy elrejtsék a saját hibáikat, írja Nardelli.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134258