Sorsdöntő választás előtt Európa

2018. augusztus 15. 07:03

Deák Dániel
Figyelő

Orbán Viktor kiállásának és sikeres Európa-politikájának köszönhetően soha nem volt még ilyen erős Magyarország pozíciója az Európai Unión belül.

„Orbán Viktor kiállásának és sikeres Európa-politikájának köszönhetően soha nem volt még ilyen erős Magyarország pozíciója az Európai Unión belül, mint jelenleg. Jól példázza Orbán Viktor európai tényezővé válását, hogy a vakációját megelőző hetekben a világ szinte összes meghatározó vezetőjével találkozott, Tusnádfürdőn pedig már a közép-európai régió politikai együttműködésének szükségességéről beszélt a miniszterelnök. Ha a környező országok felismerik az ebben az ajánlatban rejlő lehetőségeket és együttműködnek hazánkkal, akkor van esély arra, hogy ez a régió ellensúlya legyen a nyugati liberális politikai elitnek, mely továbbra is az Európai Egyesült Államok létrehozásán dolgozik.

Mindezek fényében rendkívül komikus hallani azokat az ellenzéki hangokat, melyek szerint Magyarország nemzetközileg teljes mértékben elszigetelődött, Orbán Viktorral már egyetlen komolyan vehető politikai vezető nem hajlandó találkozni. Ezeknek az állításoknak semmilyen valóságalapja nincsen, csupán az ellenzéki politikusok és véleményformálók vágyálmainak megnyilvánulása.

A Fidesz-KDNP pártszövetség Európa legerősebb formációja, példa nélküli az az erős társadalmi felhatalmazás, melyet immáron harmadszor szereztek meg a parlamenti választáson. Az Európai Néppárton belül is erős a Fidesz-KDNP pozíciója, csupán Soros György megbízható szövetségesei követelik párton belül a magyarok kizárását. Ilyen például Anna Maria Corazza svéd néppárti képviselő is, aki a múlt héten Orbán Viktor megregulázását követelte. A svéd képviselőasszony is rajta van a Soros Györgyhöz kötődő European Policy Institute azon listáján, mely a »megbízható szövetségeseket« veszi sorba. A Soros-szervezet jellemzése szerint Anna Maria Corazza nem hezitál szembeszállni pártja konzervatív nézeteivel sem, ha a nyílt társadalom érdekében kell politizálnia. A Néppárton belül ugyanakkor ezek az álláspontok kisebbségben vannak, az európai jobboldal többsége osztja a magyar kormány álláspontját. Orbán Viktor kifejezetten baráti kapcsolatot ápol az Európai Néppárt elnökével, Manfred Weberrel, aki az április 8-i választási győzelmet követően elsők között gratulált a magyar miniszterelnöknek az elsöprő sikerhez.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134222