Huszárcsíny Brüsszelben?

2018. augusztus 14. 08:29

Máté T. Gyula
Mátété

Ezen a héten miénk az Európai Unió.

„Ezen a héten miénk az Európai Unió, ugyanis Navracsics Tibor viszi az ügyeket, amíg az Európai Bizottság többi tagja nyaral. A magyar EU-biztos híresen konzervatív ember, politikai döntésekre jogköre sincs – ezért aligha számíthatunk tőle »huszáros csínyekre«. Pedig talán nem is lenne rossz ötlet: néhány »tréfával« bemutatni, milyen is ez a junckeri unió, és miért kell vezéreinek sebes léptekkel távozni jövőre.

A nyári, heti váltású megbízott vezetői rendszert ki más, mint maga Jean-Claude Juncker találta ki. Az Európai Bizottság elnöke nyilván úgy volt vele, hogy ha már egész évben annyit dolgozik a közért, legalább nyáron ne zaklassák piszlicsáré ügyekkel.

Meg egyébként is, mi fontos történhet ebben a kánikulában, amire az EU vezetésének reagálnia kellene? Ha meg mégis, akkor a bevett eljárási rendszer szerint úgyis legfeljebb egy ügyrendi bizottságot hoznak össze szeptemberig… Addig igazán várhat egy világháború, a természeti katasztrófákról és az UFO-k megjelenéséről nem is beszélve. Más lenne persze a leányzó fekvése, ha Soros szólna, de hát az ugye abban a pillanatban »Európa népeit érintő kérdés«, azaz vis maior.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134181