Salvini: Harminc körül van a genovai hídomlás áldozatainak száma

2018. augusztus 14. 14:03

Genova közelében szakadt le az A10-es autópálya egyik hídja, az olasz közlekedési miniszter szerint hatalmas tragédia történt. Szemtanúk szerint apokaliptikus a látvány.

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter közlése szerint 30 körül van a genovai hídomlás halálos áldozatainak száma, és sok a súlyos sérült.. „Elfogadhatatlan, hogy egy ilyen fontos hidat úgy építsenek meg, hogy ilyen omlás történhet". A híd középső szakasz szakadt le” – közölte délután Edoardo Rixi olasz közlekedésügyi miniszter a Skyews24 tévének. A hatóságok attól tartanak, hogy mind a halottak, mind a sérültek száma tovább növekedhet.

A Sky TG24 olasz hírtelevízió azt jelentette, hogy a Morandi híd 200 méteres, egy folyó és egy ipari övezet fölött átívelő szakasza omlott le. Az olasz rendőrség a Twitteren azt közölte, hogy hirtelen heves vihar támadt mielőtt az építmény összedőlt. Az olasz közlekedési miniszter, Danino Toninelli hatalmas tragédiának mondta a balesetet. Egy szemtanú a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy nyolc vagy kilenc járművet látott a hídon, amikor a baleset történt, amelyet apokaliptikusként írt le. Kétszáz tűzoltó vonult ki a mentéshez. Közlésük szerint félő, hogy gázvezetékek is megsérültek a leomló hídtól. 

Egyes hírek szerint két áldozatot sikerült élve kimenteni a törmelék alól. Az autópályahíd a francia határ közelében van, üdülőhelyekhez is vezet. A forgalom élénk volt a balesetkor, mivel  szerdán  munkaszüneti ünnepnap lesz Olaszországban.  A Morandi hidat 1967-ben avatták fel. 90 méter magas és 1 kilométer hosszú. Két pillér közti legnagyobb távolsága 200 méter. A hatóságok első feltételezése szerint szerkezeti gyengeség okozhatta a tragédiát.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134198