Árnyékra vetődők

2018. augusztus 12. 15:15
Mr Falafel
Menekülttábor

Árnyékra vetődőknek azokat a nem balliberális embereket nevezem, akik olykor felkarolnak a balliberálisok által unalomig csámcsogott témákat.

„Futballhasonlattal élve, árnyékra vetődőknek azokat a nem balliberális, esetenként keresztény-konzervatívnak nevezhető, értékrendjüket a nemzeti érdekek mentén szervező embereket nevezem, akik – számomra érthetetlen okból – olykor felkarolnak a balliberálisok által unalomig csámcsogott témákat, védelmükbe vesznek általuk ajnározott kétes értékű személyeket.  

Ezek az emberek olyanok, mint az a mozi néző, aki azért fizet be egy filmre több alkalommal is, mert azt reméli, egy számára fontos jelenet egyszer csak máshogy játszódik majd le. Minden épelméjű ember számára világos, hogy ez irracionális viselkedés.

A jelenleg egymás mellett működő kétféle világnézet, ideológia harcában a saját világnézetem, a nemzeti érdekek mentén szerveződő értékrendem oldaláról nem látok semmiféle lehetőséget engedményeket tenni a másik társadalom-felfogás, a baloldali liberalizmus irányában.

Tökéletesen mindegy milyen, egyébként támogatható ügyet, értékesnek nevezhető személyt karolnak fel, mire a szándékuk végére érnek, valami végzetesen aljas kerekedik ki belőle. Pont úgy vannak vele, mint Regős Bendegúz a jó szándékkal.

Sziklaszilárd meggyőződésem, hogy a baloldaliság az emberi természet sötét oldala, amely minduntalan megkísért és gonosz tettekre sarkall. Amennyiben hinnék a keresztény mitológiában, azt mondanám, a baloldaliság az emberben lakozó ördög.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134103