Itt a BMW-gyár is Magyarországon

2018. augusztus 11. 09:34

Novoszáth Péter
Magyar Idők

Magyarország a világon a nyolcadik legvonzóbb befektetési, beruházási helyszín. Ebben a rangsorban a kelet-közép-európai régiót tekintve Magyarország áll az első helyen.

„Az amerikai Site Selection című szaklap nemrég közzétett rangsora alapján Magyarország a világon a nyolcadik legvonzóbb befektetési, beruházási helyszín. Ebben a rangsorban a kelet-közép-európai régiót tekintve Magyarország áll az első helyen. A korábbi években minden rekordot megdöntött a külföldi tőkebefektetések értéke hazánkban, ráadásul egyre több magas színvonalú munkahely létesült az országban.

A BMW a világ egyik legmodernebb technológiáját fogja Debrecenbe hozni, amelynél ugyanazon a gyártósoron fogják az elektromos és a hagyományos autókat is gyártani. A magyar Nemzeti Befektetési Ügynökség 2017-ben 96 leen­dő magyarországi, külföldi befektetővel folytatott tárgyalást zárt le eredményesen, ezek újabb 3,5 milliárd eurós befektetést és 17 ezer új munkahelyet jelentenek az országnak.

Ebben az évben az ügynökség már 130 céggel folytatott tárgyalásokat, amelyek ha sikeresen zárulnak, újabb nyolcmilliárd eurós befektetést jelentenek Magyarországnak. A külföldi tőkebefektetések terén Magyarország már évek óta kiemelkedően teljesít. Ezt támasztja alá például egy másik amerikai kimutatás is, az IBM Global Location Trends 2018-as jelentése is, amely a külföldi befektetők által létrehozott munkahelyek számát a megfigyelt országok népességéhez viszonyítja.

Ebben a rangsorban Magyarország az előkelő hetedik helyet foglalja el, olyan országokat megelőzve, mint az Egyesült Arab Emirátusok, Csehország, Szlovákia, Románia, Lettország, Észtország, Finnország és Omán. Jó lenne, ha Sargentini képviselő és az őt hamis információk­kal ellátó hazai balliberális médiumok véget vetnének ezen a téren is a szemérmetlen, aljas lódításaiknak, Magyarország rosszindulatú lejáratásának.

Apropó, Szlovákia és Románia! A hazai balliberális médiumok a BMW befektetését is hazánk helyett e két ország egyikében látták esélyesnek megvalósulni.Romániában jól képzett és olcsóbb munkaerő van a járműiparban, mint Magyarországon, érveltek az IMF és a hazai balliberálisok mintaállama mellett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134055