Az állami önkény az egyetemi oktatást veszélyezteti Magyarországon

2018. augusztus 10. 15:04

Demokratikus Koalíció
OS-MTI

A DK szerint tisztességtelen eljárás, hogy az érdeklődő diákoktól elvesznek egy olyan képzést, ami a magyar társadalomnak is hasznára válna.

„Alig 24 órát kaptak az egyetemek arra, hogy véleményezzék az Emmi és az Igazságügyi Minisztérium rendeletmódosító előterjesztését, amelynek egyik pontja a társadalmi nemek (más néven gender) szakok betiltása. Ráadásul mindezt az augusztusi időszakban, amikor a nyári szabadságolások miatt az egyetemek egyébként sem tudnak érdemben reagálni a döntésre. 

A Demokratikus Koalíció szerint már az is sírnivaló volt, hogy a kormány és a holdudvarához tartozó lelkes ideológiagyártók milyen vehemenciával estek neki egy nyugati országokban teljesen elfogadott tudománynak. Az viszont már tűrhetetlen, hogy a tőlük megszokott, hátulról jövő módon próbálják ellehetetleníteni azt, amiről egyébként szemmel láthatóan fogalmuk sincs, pontosan mi fán terem. A DK szerint tisztességtelen eljárás, hogy az egyetemektől az érdemi reakció vagy tiltakozás lehetősége nélkül vesznek el egy szakot, az érdeklődő diákoktól pedig egy olyan képzést, ami nem mellesleg a magyar társadalomnak is hasznára válna.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134030

Ajánljuk még a témában