Úszó-eb: Késely ezüst-, Verrasztó aranyérmet nyert

2018. augusztus 9. 19:16

Késely Ajna ezüstérmes, míg Verrasztó Dávid aranyérmes lett a glasgowi úszóbajnokságon.

Késely Ajna ezüstérmet szerzett 400 méter gyorson a Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján. A 16 éves magyar versenyző 4:03.57 junior Európa-csúccsal csapott célba.

Késely – aki korábban 800 méteren ezüst-, 1500 méteren pedig bronzérmet szerzett – 4:08.77-tel a legjobb idővel várta a finálét. A rajt után az élre állt, féltávnál vezetett, az utolsó ötven méteren legnagyobb riválisával, Simona Quadarellával vívott élet-halál harcot, de a benyúlás a nagyobb fizikai paraméterekkel rendelkező olasznak jött ki jobban, s 22 századdal hamarabb érintette a falat.

Verrasztó Dávid szintén ma aranyérmet szerzett, s ezzel megvédte címét 400 méter vegyesen. A magyar versenyző 4:10.65 perces idővel csapott célba, ezzel sorozatban harmadszor lett a kontinens legjobbja. A 29 éves Verrasztó a szám történetének legidősebb Európa-bajnoka.

Verrasztó a legjobb idővel került a fináléba, azonban már előre beharangozta a brit Max Litchfielddel várható különcsatájukat. A fináléban szinte végig fej-fej mellett haladtak, az utolsó fordulónál a magyar versenyző került előnybe, és talán az Eb egyik legszorosabb célba érkezésével nyert.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/133994

Ajánljuk még a témában