Érdemes-e hörögni és uszítani?

2018. augusztus 8. 14:57

Puzsér Róbert
Facebook

A mélyen tisztelt vérszívó hipokriták a kommentfalak összemocskolása helyet egyszer egy nap hajoljanak le felvenni egyetlen szemetet.

„Egy hídon, ahol az emberek órákon át húsz centire isznak egymástól, és ahol egyáltalán nincsenek szemetesek, hulladék képződik. De különös! Érdemes rajta meglepődni, és szemeket forgatni. Érdemes a résztvevőket hibáztatni. Hisz nincs olyan hely a világon, ahol ez másképp történt volna. Sőt, ha a Szépkorúak Társasága rendezne fesztivált kizárólag gonosz, hétköznaponként feljelentést írogató nyugalmazott házmestereknek, ott is kitermelődne ugyanez a mennyiségű hulladék – Korda Györggyel és Balázs Klárival súlyosbítva. A mellékelt képen olvasható uszítás éppoly hazug, amilyen álságos: ami mocskot hagytak a piknikezők a Szabadság-hídon, épp azt hagyják az autók nap mint nap a városlakók tüdejének belső falán, csak ott nem takarít fel a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. – és ezt az alábbi mém készítői is pontosan tudják.

Ennek a szeméttengernek egyetlen felelőse van: a szervező. Aki utcai rendezvényt jelent be, annak tudnia kell, hogy az szeméttel jár, amit aztán össze kell szedni. Nem Budapesten, és nem azért, mert az itteni fiatalok állatok – hanem Genfben, Koppenhágában, Nizzában és Firenzében egyaránt. Azok a fotelhuszárok, akiknek a lelki békéjét megzavarta a Szabadság-hídról készült fotó, a kommentfalon előadott mocskolódás és a nyári fesztiválok betiltásának követelése helyett mutassanak jó példát: ha zavarja őket a szemét, Budapesten minden nap tehetnek ellene. A mélyen tisztelt vérszívó hipokriták a kommentfalak összemocskolása helyet egyszer egy nap hajoljanak le felvenni egyetlen szemetet – és meglátják, milyen gyorsan lemállik a pofájukról a förtelmes képmutatás.

UPDATE: Azt az információt kaptam, hogy egyrészt egy csomó kuka kint volt, amit a legtöbb részvevő használt is, másrészt a rendezvény után szépen fel lett takarítva. Ez a kép a takarítás előtt készült – ez a hulladék egyetlen másodpercig sem mérgezte a vasárnap reggel kocogók Budapest-élményét. Érdemes-e hörögni és uszítani, kispolgárék?!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/133939