Dagad a szaúdi-kanadai diplomáciai botrány

2018. augusztus 8. 12:26

A szaúdi állami légitársaság leállította a Torontóba tartó járatait.

Tovább gyűrűzik a botrány: Szaúd-Arábia felfüggesztette közvetlen repülőjáratait Torontóba. Mint azt megírtuk, a közel-keleti ország és Kanada között komoly diplomáciai konfliktus alakult ki. Az egész a kanadai külügyminisztérium Twitter bejegyzésével vette kezdetét, amely sürgette Szaúd-Arábiát egy nőjogi aktivista szabadon bocsátására. Az arab ország belügyeibe való beavatkozásként értékelte a posztot és számos szankciót léptetett életbe, például befagyasztotta a kereskedelmi kapcsolatait Kanadával. 

A BBC megírta, hogy Szaúd-Arábia nem állt meg ennyinél:  az állami légitársaságuk leállította a Torontóba tartó járatait.

A válságot fokozza, hogy megjelent Twitteren egy kép, amely a híres Torontóban található CN toronyba tartó repülőgépet ábrázol, a következő szöveggel: „Olyanba üti az orrát, ami nem rá tartozik. Aki beleavatkozik olyanba, ami nem érinti, azt könnyen megtalálja az, ami nem tetszik neki”. Szárnyra kelt a hír, hogy a már azóta törölt Twitter fiók a szaúdi hatóságokhoz tartozik, de ez nincs megerősítve. 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/133926