Új diákokat vár a Fiatal Tehetség Program

2018. augusztus 6. 13:01

Több száz tehetséges fiatal táborozott Bodajkon a Fiatal Tehetség Program szervezésében. A Mathias Corvinus Collegium rendhagyó képzése még három városban várja diákok jelentkezését ősszel induló új évfolyamába.

Kaland, közösség, kihívás, ez a mottója a Mathias Corvinus Collegium égisze alatt megvalósuló Fiatal Tehetség Programnak (FIT Program). A rendhagyó képzés felső tagozatos diákoknak biztosít élménypedagógiai alapú tehetséggondozást az ország hat városában: Budapesten, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Szolnokon, Veszprémben; illetve Kárpátalján, Beregszászban.

A képzés szombati, egész napos foglalkozásai olyan területekre kalauzolják a diákokat, amik nincsenek kellő hangsúllyal jelen az iskolai oktatásban, ugyanakkor mindennapi életünkhöz sok szállal kapcsolódnak. Ilyen a média- vagy az egészségügyi tudatosság, a pénzügyi ismeretek, a matematika és a művészet kapcsolata, a robotika vagy épp az internethasználati tudatosság.

Az új területek megismertetése mindig a személyes tapasztalás nyomán történik, a diákok maguk is kipróbálhatnak mindent, így a természettudományos oktatáson központjaink mini laboratóriumokká változnak, az egészségügyi foglalkozáson pedig újraélesztést tanulhatnak, illetve a helyi mentőállomásra is ellátogatnak. A képzés szakmai színvonaláról felkészült és a játékos tanítási módszerekben jártas oktatóink, illetve a diákok fejlődését nyomon követő pszichológuscsapatunk gondoskodik" – mondta el Constantinovits Milán szakmai vezető.

A FIT Program még három városban várja a jelentkezőket: Kecskeméten, Miskolcon és Veszprémben lehet még regisztrálni az ősszel ötödik osztályba lépő diákoknak (illetve szüleiknek) a FIT Program honlapján. A program a szeptember 7-9-i hétvégén tartja általános válogatóját, az itt legjobban szereplő 25 diák kezdheti meg minden városban a felmenő rendszerű, ingyenes képzést.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/133818

Ajánljuk még a témában