Jó reggelt, Domokos úr!

2018. augusztus 6. 20:54

Magyar Liberális Párt
MTI-OS

A Fidesz két ciklus óta tétlenül nézi, hogyan pusztul le a magyar egészségügyi ellátás, miközben ellenzékben minden reformot elgáncsolt.

„A Magyar Liberális Párt üdvözli, hogy az Állami Számvevőszék elnöke nyolc évnyi cinkos hallgatás után végre felemelte a szavát a magyar egészségügy botrányos állapota miatt. Érthetetlennek tartjuk ugyanakkor, hogy Domokos László és hivatala miért várt ilyen sokáig a terület vizsgálatával. Az elmúlt nyolc évben a magyar egészségügy anarchisztikus finanszírozása ugyanis semmit sem változott, vagy ha lehet, az ÁSZ-elnök asszisztálásának is köszönhetően még tovább romlott a helyzet.

A Liberálisok szerint a Fidesz egykori frakcióvezető-helyettese a kampányidőszak előtt példás gyorsasággal csapott le az ellenzéki pártokra, az egészségügy állapotára vonatkozó átfogó és alapos vizsgálatával azonban taktikusan kivárt. Pedig ezek a vizsgálatok megerősítik, hogy a magyar emberek joggal tartják az egészségügy lesújtó helyzetét a legnagyobb problémának az országban. És a kialakult helyzetért az ÁSZ-elnök vélekedésével szemben elsősorban nem a kórházak és az egészségügyi intézmények vezetői a felelősek, hanem az egészségügyi kormányzat, amely képtelen volt megteremteni a tisztességes ellátás feltételeit.

A Fidesz két ciklus óta tétlenül nézi, hogyan pusztul le a magyar egészségügyi ellátás, miközben ellenzékben minden reformot elgáncsolt. A Magyar Liberális Párt szerint az ÁSZ-elnök jelentése nem más, mint a Fidesz elégtelen bizonyítványa az egészségügyben nyújtott teljesítményéért. A magyar egészségügy finanszírozásának állatorvosi lova maga a tárcát ügyelő miniszter, aki a törvényben előírt összeg csaknem ötszörösét kereshette meg az Országos Onkológiai Intézet vezetőjeként. Ahogy tartja a mondás: fejétől bűzlik a hal, és attól tartunk, amíg a Fidesz-kormány marad hatalmon, érdemi változás nem is várható. A betegekre még kevesebb, a politikai klientúrára pedig még több pénz jut majd a jövőben is.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/133844

Ajánljuk még a témában