Fehér Ház: Trump levelet kapott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőtől

2018. augusztus 2. 19:28

A két vezető közötti üzenetváltások célja, hogy szingapúri találkozójukat követően előmozdítsák az amerikai-észak-koreai közös zárónyilatkozatban tett kötelezettségvállalásokat – hangsúlyozta Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője.

Donald Trump amerikai elnök augusztus 1-jén levelet kapott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőtől a június 12-i szingapúri csúcstalálkozó nyomán, amelyen a két vezető a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséről folytatott megbeszéléseket – közölte a Fehér Ház csütörtökön.

A két vezető közötti üzenetváltások célja, hogy szingapúri találkozójukat követően előmozdítsák az amerikai-észak-koreai közös zárónyilatkozatban tett kötelezettségvállalásokat – hangsúlyozta Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője.

Trump és Kim csúcstalálkozójának zárónyilatkozata szerint az Egyesült Államok és Észak-Korea újfajta kapcsolatok kiépítésére törekszik, közös erőfeszítéseket tesznek a tartós és stabil béke megteremtése érdekében a Koreai-félszigeten, Phenjan elkötelezi magát a Koreai-félsziget teljes atommentesítése mellett, a felek továbbá vállalják, hogy felkutatják és átadják egymásnak a fogságba esett és eltűnt katonák maradványait.

(MTI)

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/133670

Ajánljuk még a témában