Orosz kapcsolatok nyomában

Felkorbácsolta az indulatokat Trump volt kampánymenedzserének pere

2018. július 31. 19:38

Élénk sajtóvisszhang és utcai demonstrációk kísérték Donald Trump egykori kampánykoordinátorának, Paul Manafortnak perét, amely kedden vette kezdetét Virginiában.

Tüntetések közepette kezdődött meg Paul Manafort, Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampánya volt menedzserének pere kedden a virginiai Alexandriában. 

A pénzmosással, banki és adócsalással vádolt üzletembert a bíróság épülete előtt tiltakozók fogadták. Egy óriási Trump-figurát és táblákat emeltek a magasba, rajta  feliratokkal: „Trump nem fog rád időt szentelni" és „eljött Mueller ideje". Robert Mueller annak a különleges vizsgálóbizottságnak a vezetője, aki a 2016-os elnökválasztási kampányban Donald Trump munkatársai és oroszok közötti esetleges összejátszást tárja fel. 

Az amerikai törvények nem teszik lehetővé kamerák jelenlétét a tárgyalóteremben, így Manafort peréről is csupán a bíróságon készült rajzok kerülnek nyilvánosságra. 

A 69 éves Manafort ellen 18 rendbeli bűncselekményben emeltek vádat, a pénzmosás, banki és adócsalás mellett például azzal is vádolják, hogy hamis adatokkal jutott ingatlankölcsönhöz, miután 2014-től, ügyfele, Viktor Janukovics ukrán elnök bukásával  elapadt az egyik fő pénzforrása. Manafort valamennyi vádpontban ártatlannak mondta magát. 

Az ügyészek a perben várhatóan részletesen feltárják majd Manafort korábbi ukrajnai tanácsadói tevékenységét, s elemzők arra számítanak, hogy orosz kapcsolatairól is új információk kerülhetnek napvilágra.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/133560

Ajánljuk még a témában