Nemzedékváltás

2018. július 30. 9:51

Hegyi Gyula
Népszava
Érdemes egy rövid számítást végezni arról, hogy hány évesek azok a baloldali vagy liberális politikusok, akik, eszméikkel együtt, elaggottaknak számítanak Orbán szerint.

„Orbán Viktor tusványosi beszédében generációja, a »nemzeti, keresztény« politikusok nevében röviden és egyszerűen bejelentette, hogy a kiöregedett, 68-as nemzedéket leváltva »mi jövünk«.

Mindannyian szeretnénk örök fiatalok maradni. Az 1963-ban született, ötvenötödik életévét már betöltött Orbán Viktor esetében sem szabad kinevetnünk ezt a természetes emberi vágyat. De azért érdemes egy rövid számítást végezni arról, hogy hány évesek azok a baloldali vagy liberális politikusok, akik, eszméikkel együtt, elaggottaknak számítanak Orbán szerint.

A baloldali-liberális Emmanuel Marcon (1977) francia köztársasági elnök még nem töltötte be a negyvenegyedik életévét. Elvbarátja, Justin Trudeau (1971) is nyolc évvel fiatalabb Orbánnál. Sebastian Kurz (1986) osztrák kancellár, aki Orbán Viktor mellett állva mondta ki, hogy ő bizony liberális, kerek huszonhárom évvel a magyar miniszterelnök után született.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy ifjú szoci is lehet öreg, ha az öregek től tanulta az elveket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés