Nemzedékváltás

2018. július 30. 09:51

Hegyi Gyula
Népszava

Érdemes egy rövid számítást végezni arról, hogy hány évesek azok a baloldali vagy liberális politikusok, akik, eszméikkel együtt, elaggottaknak számítanak Orbán szerint.

„Orbán Viktor tusványosi beszédében generációja, a »nemzeti, keresztény« politikusok nevében röviden és egyszerűen bejelentette, hogy a kiöregedett, 68-as nemzedéket leváltva »mi jövünk«.

Mindannyian szeretnénk örök fiatalok maradni. Az 1963-ban született, ötvenötödik életévét már betöltött Orbán Viktor esetében sem szabad kinevetnünk ezt a természetes emberi vágyat. De azért érdemes egy rövid számítást végezni arról, hogy hány évesek azok a baloldali vagy liberális politikusok, akik, eszméikkel együtt, elaggottaknak számítanak Orbán szerint.

A baloldali-liberális Emmanuel Marcon (1977) francia köztársasági elnök még nem töltötte be a negyvenegyedik életévét. Elvbarátja, Justin Trudeau (1971) is nyolc évvel fiatalabb Orbánnál. Sebastian Kurz (1986) osztrák kancellár, aki Orbán Viktor mellett állva mondta ki, hogy ő bizony liberális, kerek huszonhárom évvel a magyar miniszterelnök után született.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/133440

Ajánljuk még a témában