Tarlós harcba küldte a fővárosi cégeket a hőség ellen

2018. július 29. 17:22
Ivókutakkal, ingyenes ásványvízzel és folyamatos útlocsolással próbálják enyhíteni a kánikula hatásait a fővárosi cégek Tarlós István utasítása nyomán.

Tarlós István főpolgármester utasítására a főváros cégei mindent megtesznek azért, hogy enyhítsenek a lakosság hőségérzetén, locsolják az utakat, vizet osztanak, tovább tartanak nyitva a strandok  - közölte Szűcs Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója vasárnap az MTI-vel.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől országosan életbe léptette a vörös kódot. 

A tájékoztatás szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. a hőségriadó ideje alatt 20 kocsival locsolja a budapesti utakat, nappal a lakótelepek, a sűrűn lakott városrészek útjait, az éjszakai műszakban a főútvonalakat. A sínek hűtését a BKV megrendelésére végzik az adott vonalakon és időszakban.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. által üzemeltetett strandok (Palatinus, Paskál, Római, Csillaghegyi, Pünkösdfürdői) a hőségriadó ideje alatt 1 órával tovább tartanak nyitva, hétfőn pedig vízautomatákat helyeznek ki, ahol téritésmentesen biztosítják az ásványvíz fogyasztását.

A kommunikációs igazgató kiemelte, hogy a FŐKERT Nonprofit Zrt. április közepétől-október végéig működteti a kiemelt zöldfelületeken, parkokban, játszótereken található több mint 100 szökőkutakat, díszkutat, csobogókat, ivókutakat, a hőségre való tekintettel valamennyi kezelésében lévő ivókút működését intenzíven figyeli.

(MTI)

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés