A hatalom birtokosain kívül nincs ember, akinek ne ártana a pénzünkből működtetett rasszizmus

2018. július 23. 06:31

Pap Szilárd István
Mérce.hu

Miért releváns az, hogy a párt egy bevándorló hátterű magyart foglalkoztat tanácsadóként?

„De maga a riport alapfeltevése a legsúlyosabb: miért releváns az, hogy a párt egy bevándorló hátterű magyart foglalkoztat tanácsadóként. Ez miért szorul magyarázatra?

Ez csak akkor lesz problémás, ha a háttérben az az alapfeltevés, hogy »bűn« nem »fajmagyarnak« lenni, és afgán származásúnak lenni alapvetően problematikussá tesz egy embert.

Ez ugyanis a nettó rasszizmus. Azt feltételezni, hogy születése folytán valakivel automatikusan »baj van«. Hogy egy roma automatikusan munkakerülő és tolvaj, egy afgán pedig automatikusan terrorista. Erre még azzal is ráerősít az M1, hogy a riport végén beidézi a dzsihádista terrorizmus európai áldozatainak számait, és ezzel implicite meg is teremti a kapcsolatot Mirwais személye és a terrorizmus között.

Egy olyan kapcsolatot sejtet, amely amúgy nem létezik. Mirwaisnak ugyanis semmi kapcsolata nincs semmilyen terrorcselekménnyel, és csak annyira osztozik a szörnyű gyilkosságok miatti felelősségben, mint amennyire én felelős vagyok Natascha Kampusch elrablásáért vagy Breivik tömeggyilkosságáért: semennyire.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/133050