Állatviadal résztvevőin ütött rajta a TEK

2018. július 23. 14:00

Egy mohácsi vágóhídon kutyaviadalt szerveztek, a TEK rajtuk ütött.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységei vasárnap reggel ütöttek rajta egy mohácsi vágóhídon tartott tiltott állatviadal résztvevőin - írja a Police.hu. A kutyáknak több sérülése is volt, a helyszínre érkező állatorvos látta el a sebeiket, majd gondoskodtak a két eb biztonságos elhelyezéséről. 

A rendőrök a viadal résztvevői közül végül három férfit gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével. A két kutya gazdája – egy 44 éves mohácsi és egy 36 éves bácsalmási férfi –, valamint egy 45 éves őcsényi férfi ellen tiltott állatviadal szervezése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Mohácsi Rendőrkapitányság.  

A Btk. alapján az, aki gerinces állat részvételével állatviadalt szervez, tart, ilyen állatviadalra fogadást szervez vagy fogadást köt, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki pedig állatviadal céljára gerinces állatot megszerez, tart, tenyészt, kiképez, idomít, vagy forgalmaz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/133091