Belülről bomlasztók

2018. július 20. 12:23

Lakner Zoltán
168 Óra

Nem az ellenzék bomlasztja a parlamenten belülről a rendszert, hanem a rendszer bomlasztja belülről az ellenzéket.

„A jelek szerint nem az ellenzék bomlasztja a parlamenten belülről a rendszert, hanem a rendszer bomlasztja belülről az ellenzéket.

A rendszerbe épülés folyamatát erősíti a képviselői fizetések emelése és annak megszavazása a törvényalkotási bizottságban három ellenzéki párt részéről. Az ehhez fűződő zsarolási magyarázat, tudniillik hogy a kormány a frakciópénzek megvágásával fenyegetőzött, aminek elhárítása érdekében az ellenzék belement a fizetésemelésbe, a kétharmad körülményei között nehezen értelmezhető. Még a groteszk hazai viszonyok között is meghökkentő, ha politikusok azáltal próbálnak mártírszerepbe helyezkedni, hogy ezentúl kénytelenek lesznek több fizetést kapni. Az ember valahogy nem így képzeli a politikai küzdelmek hősi halottjait, ahogyan nem is húzódozó miniszterelnök- és főpolgármester-jelöltként.

Annyi következtetésre még ebben a széttaposott állapotban is juthatunk, hogy ha ugyanazok ugyanazt ugyanúgy csinálják, akkor az eredmény az eddigiekkel azonos lesz. Akinek ez megfelel, politizáljon, joga van hozzá, de ne hívja magát ellenzékinek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132986

Ajánljuk még a témában