Orbán Izraelben

Orbán: Minden politikai vezető kötelessége tanulni a múlt hibáiból

2018. július 19. 18:08

Sosem felejtjük el, hogy annak idején a magyar kormány nem tudta megvédeni a zsidó polgárait, de ma garantáljuk minden zsidó polgár biztonságát Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor Izraelben. A magyar kormányfő bejelentette: a jövőben is tovább erősítjük Magyarország és Izrael barátságát.

A jövőben is tovább erősítjük Magyarország és Izrael barátságát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Jeruzsálemben. A kormányfő hivatalos izraeli programja részeként fát ültetett a Nemzetek Ligetében, és köszöntőjében kiemelte: e barátság alapja a magyarországi zsidó közösség, amely a legnagyobb Közép-Európában, a nagyszámú magyar diaszpóra Izraelben, Herzl Tivadar öröksége, a hasonló értékek, valamint a béke és biztonság megőrzésének közös vágya. 

A miniszterelnök közölte: minden politikai vezető kötelessége tanulni a múlt hibáiból. Sosem felejtjük el, hogy annak idején a magyar kormány nem tudta megvédeni a zsidó polgárait, de ma garantáljuk minden zsidó polgár biztonságát Magyarországon, és zéró tolerancia van az antiszemitizmus ellen – jelentette ki. Hozzátette: segítik a zsidó vallásos és kulturális élet újraépítését, zsinagógákat újítanak fel, iskolákat támogatnak, kulturális eseményeket rendeznek. 

Orbán Viktor azt mondta: nagy jelentősége van a mostani faültetésnek, amely a magyar-izraeli barátságot jelképezi.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132952

Ajánljuk még a témában