Másfél milliárd dollárt költöttek a foci vb-re látogatók

2018. július 18. 18:33

Volt olyan város, ahol tizennyolcszoros volt a növekedés a költésekben.

Másfél milliárd dollárnyi rubelt költöttek el a múlt hónapban a foci vb-re kiutazó külföldi turisták Oroszországban – írja a The Moscow Times. Az állami kézben lévő Szberbank pénzintézet legalábbis úgy becsülte, külföldi bankkártyákat ilyen mennyiségben használhattak a vb idején.

Ez duplája a 2017 azonos időszakában elköltött mennyiségnek, mikor is Oroszország a FIFA Konföderációs Kupájának adott otthont. A Szberbank hozzáteszi: a másfél milliárdos összeg 194 ország állampolgárainak költéseiből tevődik össze.

Egy bizonyos utca különösen jól járt a világbajnoksággal: a Moszkva központjában lévő Nyikolszkaja ulica ugyanis a szurkolók legfőbb találkozóhelyévé vált: itt óriási mennyiségben költöttek főként mexikói, kínai és amerikai turisták.

A legjobban a legkisebb fogadó város, Szaranszk örülhet: itt tizennyolcszorosára nőttek a költések, mely meghaladta a Szocsiban, Nyizsnyij Novgorodban, Moszkvában és Szentpéterváron tapasztalt növekedést is.

Az RBC orosz üzleti lap szerint a világbajnokság idején a turisták a legtöbbet szállásra, étkezésre és repjegyekre költöttek.

Az országban 11 város látta vendégül a turnét, mely végül Franciaország győzelmével zárult.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132886

Ajánljuk még a témában