Magyarázkodási bajnokság

2018. július 18. 06:56

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

Mintha Orbán Viktornak az lenne a dolga, hogy direkt veszítsen, csak mert néhány okostojás az ATV-n ezt javasolja.

„Lassan ott tart egyébként az ellenzék, hogy magyarázkodási kurzust is hirdethetne, hiszen ebben a műfajban kezd kifejezetten nagy gyakorlatot szerezni – ellentétben a politikai sikerekkel. Elsődleges receptje a körülmények és a törvényi környezet okolása, ehhez pedig újabb muníciót adhat számára a tegnap megszavazott választásitörvény-módosítás. A jogszabály célja leginkább az eljárási tisztázatlanságok – a hiányzó Fidesz-kétharmad éveiben éppen az ellenzék által megtorpedózott – rendezése, illetve a kamupártok még szigorúbb ellenőrzése. Aligha vitatható eszközök, persze az MSZP-s Molnár Zsoltnak ez sem jó. Nincs is könnyebb út, mint kijelenteni: a Fidesznek lejt a pálya, aztán hátradőlni, és sokadszorra is megspórolni a programalkotást, a saját, hiteles történet felvázolását a potenciális támogatóknak.

A szocialisták amúgy ott tartanak, hogy képviselőt kölcsönöznek a parlamenti küszöb önálló eléréséről legfeljebb álmodozó Párbeszédnek a frakcióalakításhoz. De nincs jobb helyzetben a Jobbik sem, leginkább a hitelesség elvesztése, a zűrös pénzügyek és a szakadár pártalapítók miatt, ahogy az LMP is belső feszültségekkel kénytelen foglalatoskodni.

Ha lenne legalább egy fikarcnyi önértékelésük, ők maguk tiltakoznának egy esetleges választási győzelem ellen, hiszen jelen állapotukban nem csak esélyük, joguk sincs a népképviseletre. Mindenesetre marad a jó öreg lemez: az ellenzék összeomlásáról is a Fidesz tehet. Mintha Orbán Viktornak az lenne a dolga, hogy direkt veszítsen, csak mert néhány okostojás az ATV-n ezt javasolja, továbbá hogy kitömje pénzzel és ötletekkel az ellenlábasait, majd elhúzzon az országból. Bilibe lóg a kéz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132826