A költségvetés a nemzet javát szolgálja

2018. július 17. 15:20

Petrin László
Magyar Idők

A baloldal kontárságát mi sem bizonyítja jobban, hogy kormányzásuk idején hagyták a piacot rátelepedni a politikára.

„A baloldal kontárságát mi sem bizonyítja jobban, hogy kormányzásuk idején hagyták a piacot rátelepedni a politikára, ahelyett, hogy a gazdaságot demokratikus kontroll alá vonták volna. Ehelyett képtelenek voltak beavatkozni a gazdasági viszonyokba, és hagyták, hogy a gazdasági viszonyok alakítsák a politikát. Ez pedig a népfelség elvének sérülésével járt, mert a politika mozgásterét a piacok szabták meg.

Döbbenetes látni, hogy annyi év kudarca és bukása után a baloldal ma is a piac neoliberális elveit harsogja. Miközben a kormány valójában nem akar mást, csak érvényre juttatni a népfelség demokratikus elvét a piaccal szemben, és ezt teszi sikerrel immáron nyolcadik esztendeje. Kétségbeejtő, hogy a baloldal lemondott a nemzetállamról, és helyette a minél szorosabb politikai európai integrációt, sőt akár az Európai Egyesült Államok létrehozását támogatja.

Ennek felel meg egyrészt a kozmopolita eszmék felkarolása, Brüsszel elvtelen kiszolgálása, a migránsok betelepítésének támogatása, a nemzeti kormány folyamatos lejáratása a brüsszeli elittel szövetkezve, a nyílt társadalom torz eszméinek a felkarolása, összességében a haza elárulása.
Nem a liberális demokrácia, hanem a stabilitás és a biztonság a legfontosabb a növekedéshez. A demokráciához rend kell, de a liberális demokrácia láthatóan csak a káoszt és a fölfordulást intézményesíti. A kormány megteremtette a biztonság és a rend bázisát, amelyek elengedhetetlen feltételei a gazdasági kiszámíthatóságnak és a jólétnek.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132791

Ajánljuk még a témában